Učenici petog razreda OŠ fra Jeronima Vladića iz Rumboka bili su u  jednodnevnom posjetu Sarajevu. Učenici i učiteljica su jutarnjim satima krenuli su ispred škole iz Rumboka  za Sarajevo. Tijekom putovanja u autobusu je vladala opuštena atmosfera, pjesma i šale. U Sarajevu ih je dočekala i pozdravila  ravnateljica Dječjeg vrtića Sveta obitelj, s.Kate Ostojić. Domaćini su učenicima pripremili zajednički doručak i okrjepu. Nakon toga su se uputili do Muzeja grada Sarajeva gdje su imali priliku vidjeti i upoznati se sa  zbirkom pomoćnih predmeta, etnografskom zbirkom, zbirkom Austrougarskog razdoblja i Jevrejskom zbirkom.

Potom su posjetili KŠC Sv. Josip na Mejtašu gdje su se družili s učenicima petih razreda. Tu ih je dočekala i pozdravila ravnateljica Kristina Medić. Obišli su prostorije Centra i školsku knjižnicu.

Posjet Sarajevu nastavljen je obilaskom starog dijela grada (Baščaršije), Katedrale Srca Isusova  i zajedničkim fotografiranjem ispred spomenika pape svetog Ivana Pavla II. te fotografiranjem s uzoritim  kardinalom Vinkom Puljićem.

Nakon razgledavanja Sarajeva slijedio je povratak na Stup gdje su održane natjecateljske igre s učenicima KŠC Sv. Josip sa Stupa. Po povratku u Ramu obišli su Vrelo Bosne i uživali u ljepoti prirode.

U jednom danu posjetiti veliki broj kulturnih, školskih i prirodnih institucija, steći nova iskustva, znanja i prijatelje se jednostavno ne može platiti.

Učenici i učiteljica zahvaljuju s. Kati Ostojić na gostoprimstvu,  divnom,  i ugodno provedenom danu, koji će zauvijek ostati u njihovom sjećanju.
 
Nikica Beljo