U četvrtak, 27. travnja 2017. u Gračacu učenici OŠ ¨Ivan Mažuranić¨Gračac odradili su hvalevrijednu akciju čišćenja okoliša. Akcija je provedena u sklopu obilježavanja Svjetskog dana planeta Zemlje te projekta „Let’s Do It“, koji se već dulji niz godina provodi u BiH.

U sklopu obilježavanja Dana planeta Zemlje za učenike od I do V. razreda održana je i ekološka edukacija od strane učenica maturantica Opće gimnazije iz Prozora i Eko udruge Izvor Prozor-Rama. Cilj edukacije bio je razvijanje svijesti o potrebi očuvanja prirode i zaštiti okoliša.

U eko akciji čišćenja okoliša sudjelovali su učenici završnih razreda koji su uz dionicu puta Prozor - Jablanica na divljim odlagalištima prikupili 20-ak vreća raznog otpada.

Iako je ovakva eko akcija pohvalna, žalosti nas činjenica što uopće mnogi nisu svjesni koliko je važna zaštita okoliša, izgled prirode pa bez imalo srama i stida svoj otpad ostavljaju na neprimjerenom mjestu.  

Učenici su  poručili  svima da ne bacaju otpad na nedozvoljena mjesta, da ne uništavaju prirodu u kojoj živimo jer priroda ne treba nas nego mi nju!

Oš ¨Ivan Mažuranić¨ Gračac