Kako prenosi Kyiv Independent, pozivajući se na ruske medije, ukrajinska vojska uništila je sjedište zloglasnih plaćenika Wagnera u Popasni.

To je objavio ruski propagandni novinar Jurij Kotenok na svom Telegram kanalu. Kako navodi, središte Wagnera u Luhansku pogođeno je HIMARS-om.

Kako navode neki izvori, bez službene potvrde, navodno je u prostorijama boravio Jevgenij Prigožin, jedan od ključnih ljudi Wagnera, poznat i kao Putinov kuhar. On je navodno na lokaciji viđen nekoliko dana ranije. Neki mediji objavili su da je Prigožin ubijen u napadu, ali za to još nema nikakve potvrde.

Ukrajinske vlasti objavile su i da su proukrajinski saboteri digli u zrak željeznički most kod Melitopolja, u regiji Zaporižje.

"Jedan željeznički most manje jugozapadno od Melitopolja znači da neće više biti vojnih vlakova s Krima", objavio je na Telegramu gradonačelnik Melitopolja Ivan Fedorov.

Ukrajina je zadnjih tjedana napala nekoliko mostova, većinom u okupiranoj Hersonskoj oblasti u kojoj tvrdi da provodi protuofenzivu u sklopu koje su oslobođeni deseci sela i sada prijeti ruskim snagama koje su prešle Dnjepar.