Američki izvori tvrde kako je u napadu bespilotne letjelice ubijen vrhunski haker Islamske države Junaid Hussain, porijeklom iz Birminghama. On je ubijen tijekom putovanja u sirijski grad Raqqa.

Hussain (21) je imao ključnu ulogu u regrutaciji stranaca u Islamsku državu te je bio poznat po svojim hakerskim sposobnostima. Amerikancima je bio treći na listi neprijatelja iz Islamske države.

Junaid je bio oženjen s 44-godišnjom Sally Jones, rokericom iz Kenta koja ga je upoznala preko interneta te se zajedno s sinom uputila u Siriju kako bi bila s njim. Ona pak tvrdi kako njen suprug nije ubijen te da je "živ i zdrav".

Jones, poznata kao "gospođa Teror", kazala je kako je "blagoslovljena jer je njezin muž još uvijek živ".

Haker Junaid dobro je poznat na društvenim mrežama gdje je često stvarao nove profile na kojima je prijetio terorističkim napadima u zapadnim zemljama. U lipnju ove godine povezivalo ga se s planom Islamske države da napadne paradu na Danu Oružanih snaga u Londonu.

Vjerovalo se kako je Junaid trebao izvesti napad bombom sličnom onoj koja je korištena na Bostonskom maratonu 2013. godine, prenosi Net.hr