U župi Prozor započela je duhovna priprava povodom Mlade mise vlč. Josipa Papka.

Danas, 10. kolovoza na blagdan sv. Lovre u župnoj crkvi s početkom u 17 sati svetu misu predslavio je vlč. Ljubo Zadrić (domaći sin). 

Prvoga dana trodnevnice u vremenu prije početka euharistijskog slavlja vjernici su imali prigodu pristupiti sakramentu Pomirenja.

U nadahnutoj propovijedi, vlč. Ljubo između ostaloga izrekao je promišljanja vezana za: ohrabrenje, svjedočenje, zahvalu ... Naglasio je kako je od fokusiranja na rezultate puno važniji sami proces sazrijevanja. Roditeljima i nazočnim vjernicima poručio je kako imaju razloga za radost i ponos zbog još jednog svećenika, ali da ga trebaju idalje podržavati na njegovom putu Kristova svjedoka. Mladomisniku Josipu, koristeći sliku Crkve iz prvih stoljeća o mjesecu, poručio je i zaželio mu da ne osijava sebe nego da sa svom strpljivošću isijava Krista i donosi Ga ljudima. 

Euharistijsko slavlje svojim pjevanjem i sviranjem uzveličali su članovi mješovitog župnog zbora pod ravnanjem s. Marinele Zeko, SMI.

Riječi pozdrava i dobrodošlice izrekao je mons. Marko Tomić (mjesni župnik). 

Tekst prigodnog čitanja pročitao je Ilija Jurić (mag. teologije), a tekst Ivanova evanđelja navijestio je vlč. Branko Jurić (domaći sin). Tekst Molitve vjernika pročitali su ministranti.

U koncelebraciji sv. Mise pored vlč. Ljube, vlč. Branka, mladomisnika vlč. Josipa Papka sudjelovao je još i vlč. Ivan Dragičević (župnik župe Čardak).

Nakon euharistijskog slavlja za pozvane uzvanike upriličen je susret i večera u župnoj dvorani. 

Sutra, 11. kolovoza na spomendan sv. Klare Asiške prema predviđenom programu Trodnevnice, slavlje sv. Mise predslaviti će vlč. Davor Topić (župnik župe sv. Josipa Zenica).

Tekst i foto: Marinko Rumbočić