Na području Županije Sarajevo pripadnici MUP-a ŽS i SIPA-e pretresli su stambene, poslovne i pomoćne objekte na 34 lokacije i uhitili 22 osobe osumnjičene za više kaznenih djela.

Provodeći akciju kodnog naziva "Praznik" policijski službenici Uprave policije MUP Županije Sarajevo, zajedno s policijskim službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu, a po Zapovijedi Županijskog suda u Sarajevu i pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo, na području Sarajeva pretresli su 34 lokacije.

Tom su prilikom uhićene 22 osobe osumnjičene da su u proteklom razdoblju počinile više kaznenih djela iz oblasti "organizirani kriminal", a u vezi s kaznenim djelom „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" i kaznenim djelom „Posjedovanje i omogućavanja uživanja opojnih droga".

Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta veća količina opojnih droga, opreme za proizvodnju i preprodaju opojnih droga, mobilnih telefona, računarske opreme, novca, vatrenog oružja, streljiva, eksplozivnih naprava, dokumentacije i jedno putničko motorno vozilo.

Nastavlja se rad na potpunom rasvjetljavanju i dokumentiranju kaznenih djela i osoba osumnjičenih za počinjenje istih, kao i na pronalasku još deset osumnjičenih osoba za kojima se traga.