Turski ratni zrakoplovi napali su sirijske provladine snage u Afrinu, pri čemu je poginulo najmanje 36 vojnika, piše New York Times.
 
Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR) objavio je da je u zračnom napadu na kamp u Kafr Jini u subotu ubijeno najmanje 36 vojnika. Ovo je treći zračni napad turskih snaga na sirijske provladine snage u Afrinu u posljednjih 48 sati.
 
Turska: "Vojska je oslobodila grad Rajo od militanata"

Sirijske demokratske snage (SDF) objavile su da su turski zračni napadi na položaje sirijske vojske započeli u 5 i završili u 10 sati ujutro po lokalnom vremenu. Nisu objavili informacije o žrtvama.
 
Turski premijer Binali Yildirim izjavio je da je vojska oslobodila grad Rajo od militanata. SOHR je objavio da turska vojska kontrolira oko 70 posto grada, koji se nalazi 25 kilometara sjeverozapadno od grada Afrina.
 
Sirijske provladine snage ušle su u Afrin prošlog tjedna kako bi podržale kurdsku miliciju YPG u borbi protiv turske vojske. Turska YPG smatra terorističkom organizacijom, odnosno ekstenzijom PKK-a (Kurdistanska radnička stranka), koji je na popisu terorističkih skupina u SAD-u, EU-u i Turskoj. YPG je važan saveznik SAD-a u borbi protiv ISIS-a u tom području.