Aktualna, sedma generacija debitirala je 2012. godine, a Volkswagen će u studenom predstaviti restiliziranu verziju ovog automobila.

Očekuje se da će Golf za 2017. imati neznatno izmjenjen dizajn, prije svega branika, farova i maske hladnjaka, kao i stop svjetala. Kao i obično kada je riječ o redizajnu Volkswagenovih modela, u unutrašnjosti će biti ponuđeni novi dezeni tapacirunga i presvlaka, a što se tiče sadržaja najvjerojatnije će biti unaprijeđen multimedijalni sustav.

Kada je riječ o motorizaciji, treba računati prije svega na poboljšanja na polju potrošnje i smanjenja zagađenja ispušnim plinovima. Osim toga, moguće je da će pojedini agregati dobiti koju konjsku snagu više, prenosi B92.

Volkswagen Golf je već desetljećima najvažniji model u proizvodnom programu njemačkog auto-giganta, a godinama je najprodavaniji model na europskom tržištu. Prva generacija pojavila se daleke 1974., a do kraja 2015. sa tvorničkih traka sišlo je točno 32.590.025 Golfova. U Volkswagenu su izračunali da je u protekle 42 godine po jedan novi primjerak Golfa nalazio svog vlasnika u prosjeku na svakih 40 sekundi.