Potres koji je jučer pogodio Stolac ostavio je brojne stočane budnim tijekom noći. Slika grada Stoca jutros je bitno drugačija, piše Stolac.co

Kako su nam potvrdili iz Centra civilne zaštite Stolac dvije osobe iz obitelji tragično preminule djevojke zadržane su u bolnici. Sve ceste su prohodne, dvije kuće su prema sadašnjim saznanjima više oštećene, dok se ostale štete odnose na dimnjake, fasade, crijepove i još se pregledavaju

Također pregledavaju se objekti koji koristi veći broj ljudi, Dom zdravlja, škole itd.

Brojni stočani jutros su na jutarnjoj kavi uz koju je potres nažalost glavna tema. Gradska pijaca radi uredno kao i svake subote.

Gradonačelnik Stoca Stjepan Bošković u izjavi za N1

“Nažalost, uslijed svega toga, ozlijeđene su tri osobe iz jedne obitelji, dok je jedna osoba podlegla ozljedama. Ovu priliku koristim da izrazim sućut obitelji i sada evo kažem da će grad i općina stajati iza te materijalne štete. Ne možemo nadoknaditi ljudski život, ali možemo stati iza obitelji i da se svi solidariramo i olakšamo ljudima u ovim teškim trenucima”, naveo je Bošković.

Istaknuo je da se strah uvukao među ljude te da su mnogi od njih bili na ulicama, napustili su svoje kuće te se nisu željeli vratiti u njih.

“Pozivam na smirenost i nadamo se da je to sve i da se ne bi trebalo više ništa dogoditi. Činjenica je da je ovaj nesretni slučaj svu ovu materijalnu štetu bacio u drugi plan. U ovom trenutku se trebamo solidarizirati s ovom obitelji”, poručio je Bošković.

stolac.co