Danas oko 13 sati u splitskoj Turističko-ugostiteljskoj školi plutena ploča koja je visila na zidu pala je na dvije učenice drugog razreda te škole.

Odmah su prevezene na pružanje liječničke pomoći, a na mjesto događaja stigla je i policija koja bi trebala obaviti očevid da se utvrdi kako je do toga došlo, piše Dalmacija Danas.

"Riječ je o plutenoj ploči, panou koji se nalazi iza zadnjih klupa u informatičkom kabinetu. Vjerojatno je netko prolaskom malo pomakao s onih kuka na kojima stoji i u jednom trenutku je, iz čista mira, pala. Pola razreda je bilo na nastavi, ali djeca se uvijek guraju u zadnje klupe. To nije opravdanje za to što se dogodilo, ali očito je prolaskom ta ploča negdje zaljuljana, jednostavno je pala. Pala je na dvije učenice, još je jedan mladić bio tu s njima u klupi koji je tu pridržao", kazao je Ivo Bilić, ravnatelj škole.

Hitna je brzo došla i za svaki slučaj prevezla djevojke na pružanje liječničke pomoći.

"Jedna cura je bila stvarno u šoku, mislim da je na nju ploča pala najvećim dijelom. Rekla je da joj se malo manta, zato je Hitna došla i odvela ju je. Drugu curu je udarilo u glavu, ima malu čvoku, ali nije izgledala toliko prestrašena kao ova djevojka.

Moram izraziti žaljenje zbog ovoga, ali to je stvarno nešto što ne možete kontrolirati. Tu vise posteri turistički, mislim da se na svakom mjestu to može dogoditi. Stvarno nismo očekivali da bi se to moglo dogoditi u jednom takvom prostoru, ali evo, dogodilo se. Nadam se da će sve dobro proći i baš očekujem informacije s Hitne.

Ovo je baš slučajnost, možda je prolaz malo uzak pa je prolaskom za vrijeme sata ili odmora netko malo makao ploču iz težišta. Ona ima zakačke, čvrste su, sve je ostalo na svom mjestu, ali očito je netko malo to zaljuljao i ta ploča je u jednom trenutku jednostavno pala
", kazao je ravnatelj.