Sve bebe umrle su na odjelu Pedijatrije, odnosno odjelu neonatologije gdje su smještena novorođenčad koja imaju zdravstvenih problema, piše mostarski Dnevni list.

U Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar u nepunih mjesec dana umrle su tri bebe.

Sve bebe umrle su na odjelu Pedijatrije, odnosno odjelu neonatologije gdje su smještena novorođenčad koja imaju zdravstvenih problema, piše Dnevni list.

Smrti novorođenčadi se događaju svugdje i iz različitih razloga, međutim roditelji dvije preminule bebe iz Mostara sumnjaju da je uzrok smrti njihove djece bakterija klebsiella pneumonija od koje je prošle godine na istom odjelu umrlo troje djece.

Sredinom kolovoza, točnije 16. i 21. preminula su dva dječaka iz Mostara. Treći dječak koji je preminuo 10. rujna je iz Drvara, a obitelj je zatražila je obdukciju. Navodno su bebu čekali čak 11 godina i žele znati točan uzrok smrti, piše mostarski list.

U prva dva slučaja kao uzrok smrti navedena je sepsa, a dječaci su živjeli svega četiri dana nakon poroda.

Podsjetimo, u 2015. godini, prema predstavljenim podacima u mostarskoj bolnici preminulo je deset beba, od kojih je sedmero imalo bakteriju Klebsiella pneumoniae koja napada mokraćni sustav.

Kod tri bebe ta bakterija je bila glavni uzročnik smrti, dok je kod četvero drugih ta infekcija bila jedan od niza uzročnika smrti.

"Sedmero novorođenčadi preminulo je od početka 2015. godine na odjelu neonatologije Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) u Mostaru od posljedica koje su povezane i s infekcijom bakterijom Klebsiella pneumoniae od početka ove godine, dok ih je troje preminulo tijekom lipnja", potvrdili su liječnici u lipnju 2015. godine na izvanredno sazvanoj konferenciji za novinare.

bljesak.info