U Širokom Brijegu smrtno je stradao 41-godišnji radnik iz Jablanice koji je na gradilištu širokobriješke obilaznice radio na kolektorima za vodu u građevinskoj kompaniji Hering, potvrđeno je za Klix.ba.

Kako nam je kazao dežurni tužitelj ZHŽ Mladen Hrstić smrt radnika je policiji prijavljena jučer u 14,30 sati , te su na mjesto događaja odmah izašli policijski službenici i Hitna medicinska pomoć čiji liječnici su mogli samo konstatirati smrt.

“Smrtno je stradala muška osoba inicijala A.Š koji rođen 1980. godine u Mostaru s mjestom prebivališta Jablanici, a bila je zaposlena u firmi Hering”, kazao je Hrstić za Klix.ba.

On je kako nam kaže na mjesto događaja izašao zajedno s policijskim službenicima. koji su prethodno osigurali mjesto nesreće i s Županijskim inspektorom za zaštitu na radu.

“Prema prvim informacijama smrt se dogodila prilikom pada u bazen kolektora za vodu koji se rade na obilaznici u Širokom Brijegu. Naložio sam obdukciju koja će biti provedena sutra. Odredit će se i dodatna vještačenja i uslijedit će izuzimanje dokumentacije. Saslušane su sinoć tri osobe koje su bile neposredni svjedoci događaja, a o daljnjim istražnim radnjama ćemo naknadno odlučiti kazao je”, tužitelj Hrstić za Klix.ba.