Pripadnici MUP-a Sarajevske županije uhitili su sinoć Luku Čokaru iz Sarajeva koji je 2. rujna u 21:00 sat uz prijetnju nožem opljačkao župnika crkve Svetog Petra i Pavla u Kaknju.

Dana 29. rujna 2023. godine u 21:25 sati policijski službenici PU Novo Sarajevo lišili su slobode lice L. Č. iz Kaknja, za kojim je bila raspisana potraga MUP-a Zeničko-dobonske županije, zbog KD- a iz člana 289. KZ FBiH (Razbojništvo), iz ranijeg razdoblja. Nakon lišenja slobode lice lišeno slobode predato je policijskim službenicima PS Zenica, priopćeno je iz MUP-a Sarajevske županije.

Kako je priopćeno iz MUP-a ZDK tom prilikom, izvršilac je od župnika, uz prijetnju nožem, otuđio određeni iznos novca i zlatni nakit-dukate.

Odmah nakon izvršenog uviđaja pokrenute su opsežne aktivnosti na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela te su pripadnici Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko dobojske županije u suradnji sa službenicima Policijske stanice Kakanj poduzeli niz operativnih mjera i radnji u cilju identifikacije počinitelja te njegovog lišenja slobode.