Ministar unutarnjih poslova KS Admir Katica najavio  je dolazak još 130 policajaca iz više županija kao pomoć u potrazi za višestrukim ubojicom Edinom Gačićem.

Gačić se već punih sedam dana  nalazi se u bijegu, i to nakon što je u prošli ponedjeljak ubio Sauda Sultanića u mjestu Podorašac kod Konjica, a u subotu policajca Mahira Begića u Suhodolu kod Tarčina.

''Osjećaj sigurnosti građana Kantona Sarajevo nam je najvažniji. Posebno u situacijama kad određeni događaj stvara percepciju nesigurnosti. Zato će od danas građane Kantona Sarajevo osiguravati još 130 policijskih službenika iz drugih kantona'', naveo je Katica.

Iz MUP-a KS su danas naveli da je potraga intenzivirana, te da je od jutros policija u nekoliko navrata postupala po prijavama građana.

Također, policijski ravnatelj Ministarstva unutarnjih poslova KS Mevludin Halilović kazao je sinoć za Avaz.ba da je potraga za Gačićem intenzivirana i da za njim tragaju policijski timovi.

''Naše ekipe sastavljene od istražitelja i pripadnika timova Jedinice za specijalističku podršku su na cijelom području Kantona Sarajevo, provjeravaju sve informacije koje dobivamo od građana i idu u preglede područja'', kazao je Halilović.

Bljesak.info