U Sjedinjenim Državama je najmanje 52.898 novozaraženih prijavljeno u protekla 24 sata, što je najveći broj od početka pandemije, pokazuju podatci koje je u srijedu u 20.30 sati po mjesnom vremenu objavilo sveučilište Johns Hopkins.

Nakon ovih novih slučajeva zaraze ukupan broj oboljelih na američkom tlu penje se na 2,7 milijuna. U protekla 24 sata od pandemije je u SAD-u umrlo 706 ljudi, ili ukupno 128.028. Broj novozaraženih u SAD-u najviši je od pojavljivanja Sars-Cov-2 a broj hospitaliziranih pacijenata raste u nekoliko žarišta kao što su Houston (Teksas) i Phoenix (Arizona).

Tako je Teksas u srijedu srušio svoj dnevni rekord i izvijestio o 8.076 novih slučajeva COVID-a 19, što je gotovo za 1000 više nego dan ranije. Neke američke savezne države su zbog širenja zaraze morale stati s popuštanjem epidemioloških mjera.

Guverner Kalifornije Gavin Newsom odlučio je u srijedu da će zabraniti, kao što je učinio u jeku pandemije, sve restoranske usluge u zatvorenim prostorima u Los Angelesu i u još 18 okruga najteže stradalih država. Zabrana se odnosi i na barove, kina i muzeje a vrijedit će "barem tri tjedna", prenosi Hina.