Predsjednik Vladimir Putin je donio ukaz kojim je broj ruskih vojnih žrtava u "mirnodopskom razdoblju" proglašen državnom tajnom, no Forbes tvrdi da su Rusi podatke nehotice objavili na portalu "Poslovni život" (Delovaya Zhizn) koji izvještava o tržištima, financiranju, poduzetništvu i sličnom.

Brojke su objavljene u članku s naslovom "Povećanje plaća za vojsku u 2015. godini" koji je brzo uklonjen s interneta, no ne prije nego što ga je zamijetio i pohranio regionalni ukrajinski žurnal Nova regija.



Forbesov Paul Roderick Gregory nudi sljedeći prijevod ključnog dijela članka:

"Kompenzacija za vojno osoblje koje sudjeluju u vojnim akcijama u Ukrajini u 2014-2015.

Ruska vlada je donijela odluku o naknadama za vojno osoblje koje sudjeluju u vojnim akcijama u istočnoj Ukrajini, odobrene su naknade za obitelji vojnog osoblja koje je ubijeno u vojnim akcijama u iznosu od tri milijuna rubalja (oko 50,000 dolara). Za one koji su tijekom vojnih akcija postali invalidi naknada iznosi milijun i pol rubalja. Za borce 'na ugovor' je predviđena naknada od 1800 rubalja za svaki dan prisutnosti u zoni sukoba. Ukupno, od 1. veljače 2015. godine novčane naknade su isplaćene obiteljima 2,000 palih boraca i 3,200 pripadnika vojnog osoblja koji su teško ranjeni i prepoznati kao invalidi."