U utorak, 17. svibnja 2016., s počekom u 19:15 sati, u prostorijama Doma kulture u Prozoru, održana je Osnivačka skupština „Gorske službe spašavanja“ Postaja Prozor.

Samo prisustvo velikog broja ljudi (45), potvrdilo je veliki interes koji vlada za osnivanjem spasilačke organizacije u ovom kraju.

Osnivačkoj skupštini u Prozoru prisustvovao je i predsjednik GSS-a Bosne i Hercegovine, Zdenko Marić, te načelnik GSS-a Jablanica, i instruktor spašavanja u GSS u BiH Sabahudin Spahović.

Zdenko Marić se obratio prisutnima, te je u svom obraćanju čestitao ekipi koja je došla na ideju za pokretanje „GSS-a“ u Prozoru, istaknuvši kako je Stanica Prozor petnaesta stanica u okvirima „GSS-a“ BiH.

Kratkim govorom obratio se i gost iz Jablanice, Sabahudin Spahović, koji je kazao kako je sretan zbog činjenice da je i Prozor dobio svoju stanicu GSS-a, poželjevši mnogo sreće i uspjeha u budućem radu.

GSS postaja Prozor ima želju i namjeru priključiti se Savezu- GSSuBiH, što je potvrdila i sinoćnja skupština, te je za očekivati da uskoro budemo 15-a po redu članica Saveza.

Općina Prozor-Rama ima velike turističke potencijale koje želi ponuditi budućim posjetiteljima a s većim posjetama znamo da dolaze i veći rizici od nezgoda i nesreća.

GSS Prozor će se razvijati u pravcu pružanja kvalitetne zaštite i pomoći svim sugrađanima i gostima ovog kraja koji se nađu u nevolji.
 
Predsjednik GSS Prozor
Elmin Islamović