Danas je u dvorani za sastanke HE Rama s početkom u 11h održano predstavljanje Mreže za ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini. Organizator događaja bila je Ekološka udruga poljoprivrednih i prehrambenih proizvođača “Eko plod” koja je jedan od 19 članova Mreže.

Rad Mreže za ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini, osnovane 2014. godine, predstavio je Duško Cvjetinović. Ciljevi Mreže za ruralni razvoj su:

- zastupanje interesa ruralnog stanovništva, razmjena informacija, znanja, iskustava i opcija koje će doprinijeti razvoju ovog sektora pomažući i podržavajući suradnju, dijalog i ukupne aktivnosti organizacija i institucija različitih profila koji posluju u sektoru ruralnog razvoja

- razvoj ruralnih područja u Bosni i Hercegovini, poboljšanje kvalitete života i održivo korištenje postojećih resursa za razvoj ruralnih područja u Bosni i Hercegovini

- zastupanje interesa članova Mreže.

Ovaj događaj podržala je Agencija za lokalni razvoj Prozor-Rama, a prisustvovali su i predstavnici organizacija civilnog društva, poduzetnika i općine.

alr.ba