Prošle noći, oko 23 sata, na magistralnom pravcu Kupres –Tomislavgrad, iznad Šujice (Stržanj) smrtno je stradala jedna osoba, a druga teško povrijeđena.
 
Prometna nesreća se dogodila kada je motorno vozilo golf, registracija KP- 9-T-408 udarilo u zaštitnu ogradu na prometnici.

U vozilu su bile dvije osobe, obje nastanjene u selu Vedašić, u općini Tomislavgrad: M.P. (rođen 1982. godine) i I. M. (rođen 1981.), od kojih je prva osoba teško ozlijeđena i prevezena u Županijsku bolnicu Livno, a drugi je, nažalost, smrtno stradao, doznali smo od Ivice Vrdoljaka, glasnogovornika MUP HBŽ.

Doznali smo da je smrtno stradali Ivan Miškić, iz Vedašića.

Očevid su obavili djelatnici PU Tomislavgrada, a po nalogu dežurnog tužitelja tijelo smrtno stradalog prevezeno je u mrtvačnicu Županijske bolnice u Livnu gdje će danas (nedjelja) biti izvršena obdukcija.

Tko je u trenutku nesreće bio za upravljačem vozila nije se moglo utvrditi , jer su obje osobe bile izvan vozila, dakle, ispale iz vozila.

Od glasnogovornika MUP Hercegbosanske županije doznali smo da je ovo šesta osoba koja je poginula u prometnoj nesreći u ovoj godini na području HBŽ, što je mnogo, jer i jedan izgubljeni život je mnogo, ali u usporedbi s prošlom godinom smrtno stradalih je manje. Podsjetimo, lani je za prvih devet mjeseci u ovoj županiji poginulo osam osoba u prometnim nesrećama.

www.tomislavnews.com