Ukupno su do sada četiri osobe zadobile ozljede te im je ukazana medicinska pomoć nakon snažnog potresa koji je sinoć, u 21.43 sati, pogodio Bosnu i Hercegovinu, a čiji je epicentar bio nedaleko od Zenice, potvrdio je Feni ravnatelj Županijske uprave Civilne zaštite Zeničko-dobojske županije Džavid Aličić.

Jedna osoba je zadobila ozljede uslijed odrona kamenja na magistralnoj cesti M-17, na ulazu u tunel Vranduk kod Zenice, dok su tri osobe zadobile ozljede uslijed odrona materijala sa zgrada u samom gradu. U odronu na magistralnoj cesti M-17 oštećena su i dva automobila.

– Dvije osobe su nakon ukazane pomoći u Službi hitne pomoći Zenica otpuštene kućama, dok je dvoje preostalih, od kojih je jedno ozlijeđeno uslijed odrona, zadržano na liječenju u Županijskoj bolnici Zenica. Nemamo njihov stupanj ozljeda – kazao je Aličić.

U zeničkom selu Ljubetovo, dodaje Aličić, došlo je do obrušavanja crijepa s kuće te potpornog zida, koji je “zarobio” jedno putničko vozilo.

Epicentrom na 13 kilometara sjeverno od Zenice te na dubini od devet kilometara, bio je jačine 4.7 stupnjeva po Richterovoj ljestvici.