U posljednja 24 sata zabilježeno je 2535 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 16347. Među njima je 2 214 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 224 pacijenta. Preminula je 31 osoba.

Zagrebačka i Primorsko-goranska imaju više od 270 oboljelih, a više od stotinu novih slučajeva prijavile su Šibensko-kninska - 138 novooboljelih, Zadarska 118 i Osječko-baranjska županija u kojoj je 107 novozaraženih. Stanju u županijama prilagođavaju se mjere na lokalnoj razini, a akcija cijepljenja nastavlja se diljem zemlje.

Do jučer je u Hrvatskoj cijepljeno gotovo 600 tisuća ljudi, a novi krug cijepljenja Pfizerovim dozama počeo je jutros na devet lokacija Zagrebačke županije. U devet gradova zagrebačke županije danas će se cijepiti 7700 ljudi.

U Zaprešiću je danas naglašeno kako nisu zadovoljni procijepljenošću u Zagrebačkoj županiji. Za prvu dozu ona je tek 16,8 posto, no nadaju se da će se to promijeniti jer u najavi imaju dolazak 159 tisuća doza cjepiva do kraja lipnja. Danas cijepe starije od 65 godina i kronične bolesnike, ima i nešto mlađih. Za idući tjedan najavljena je treća faza cijepljenja, a računaju da će tjedno cijepiti tri do pet tisuća radno aktivnog stanovništva.