Četiri su osobe poginule u padu aviona na sajam automobila u Velikoj Britaniji, potvrdila je u petak policija.

Privatni zrakoplov srušio se i zapalio pri pokušaju slijetanja na aerodrom Blackbushe u Hampshireu, kaže očevici, a prenosi BBC.

Poginuli su pilot i svih troje putnika, a na zemlji nitko nije ozlijeđen, objavila je policija u Hampshireu.

U priopćenju zračne luke kaže se da se mlažnjak Phenom 300 srušio promašivši pistu, te pogodio prostor na kojem se nalaze automobili na dražbi aukcijske kuća British Car Auctions.
 

Andrew Thomas koji je u tome trenutku plaćao svoj automobil, vidio je kako se avion pretvara u buktinju.

"Vidio sam kako se to dogodilo. Vidio sam kako je plamen progutao i avion i aute", rekao je. "Avion se srušio na aute i eksplodirao. Čuo dam od ljudi ovdje da su u avionu bile četiri osobe",

Barry Wright bio je u tome trenutku u skladištu. Kaže da se avion "pretvorio u plamenu kuglu za samo šezdesetak sekunda".
 

Saudijski i britanski mediji prenose da su putnici bili rođaci ubijenog čelnika Al Kaide Osame bin Ladena.

Bez navođenja identiteta žrtava, saudijski veleposlanik u Velikoj Britaniji, princ Mohammed bin Nawaf Al Saud izrazio je na Twitteru sućut Bin Ladenovoj obitelji, uglednom i financijski moćnom saudijskom klanu.

"Njegovo kraljevsko visočanstvo, veleposlanik, princ Mohammed bin Nawaf bin Abdul Aziz upućuje izraze sućuti sinovima preminulog Mohammeda bin Ladena i njegovoj obitelji zbog pada zrakoplova s članovima obitelji u Balckbusheu", napisao je.