Najmanje 19 osoba smrtno je stradalo kad se helikopter srušio na sjeverozapadu Sibira u noći s petka na subotu, objavili su istražitelji zaduženi za slučaj.

Helikopter Mi-8 s 22 putnika srušio se u petak kasno nedaleko od grada Novog Urengoja, a "19 osoba je smrtno stradalo od brojnih ozljeda na licu mjesta, po prvim informacijama", piše u priopćenju Istražnog odbora Ruske Federacije, prenosi Hina

Helikopter je letio iz sibirske regije Krasnojarsk u grad Urengoj, u području Jamalo-Nenecki, kad je pao u petak, po istražiteljima.

Regionalni ogranak ministarstva za izvanredna stanja objavio je kako je obaviješten o silovitom slijetanju helikoptera u petak, oko 80 kilometara od Novog Urengoja, ne spominjući žrtve u prvo vrijeme.

Spasitelji su raspoređeni na licu mjesta te su iz olupine uspjeli izvući tri preživjele osobe koje su hospitalizirane u Novom Urengoju.

Istražni odbor objavio je da je nesreću moglo prouzročiti kršenje propisa sigurnosti u letu, mehanički problem ili teški meteorološki uvjeti.