Sedam Palestinaca, od čega pet članova iste obitelji, ubijeno je u novim izraelskim zračnim napadima na Pojas Gaze, objavile su palestinske spasilačke službe. Tijekom 16 dana žestokih izraelskih zračnih i kopnenih napada ubijena su 583 Palestinca, dok ih je 3.640 ranjeno.

Palestinski predsjednik Mahmud Abas i vođa Hamasa Haled Mešal zatražili su nakon jučerašnjeg susreta u Dohi prekid 'izraelske agresije' na Pojas Gaze i ukidanje blokade. Dvojica čelnika odlučili su uz to da će nastaviti konzultacije s različitim palestinskim strujama i kontakte u inozemstvu radi uspostave primirja.

Američki državni tajnik John Kerry u ponedjeljak je stigao u Kairo kao i UN-ov glavni tajnik Ban Ki-moon, koji je na regionalnoj turneji, ne bi li potaknuli prekid neprijateljstva između Izraelaca i Palestinaca. Ukidanje blokade Gaze koja je na snazi već godinama, jedno je od Hamasovih uvjeta za primirje. Hamas traži i otvaranje graničnog prijelaza Rafaha s Egiptom i oslobađanje zatvorenika iz izraelskih zatvora.