Njemačka se sprema za obilne snježne padaline i poledicu, a time i za probleme u prometu. Očekuju se obilne snježne padaline i ekstremno ledeni uvjeti, osobito u središtu i na jugu zemlje, prema njemačkoj meteorološkoj službi (DWD). Učinci će se također osjetiti u željezničkom i zračnom prometu.

Meteorolozi su upozorili na ekstremnu opasnost od poledice na jugozapadu i "crnog leda" - tankog sloja leda na cestama - u južnom dijelu zemlje. Za zapad i središte Njemačke predviđene su obilne snježne padaline. Snijeg se tijekom današnjeg dana očekuje i u središnjim i istočnim dijelovima zemlje, prema meteorološkim upozorenjima objavljenim jučer navečer.

Očekuju se značajni učinci na prometnu infrastrukturu.
 


Već otkazani brojni letovi

Zračna luka Frankfurt očekuje brojna otkazivanja letova zbog najavljenih snježnih padalina. Kompanija Fraport koja upravlja aerodromom objavila je da bi zračni promet mogao biti ozbiljno ograničen do četvrtka. Zračna luka Saarbrücken čak je jučer navečer objavila da će danas u potpunosti otkazati svoje letove.

Predviđene snježne padaline i ledena kiša u južnoj i zapadnoj Njemačkoj također su utjecale na zračni promet u berlinskoj zračnoj luci BER. Do sada je 20 letova za i iz Frankfurta i 10 letova za i iz Münchena otkazano za danas, rekla je glasnogovornica zračne luke.

Putnici koji putuju u Frankfurt ili München zamoljeni su da redovito provjeravaju status leta. U nekim okruzima Bavarske nastava je također otkazana ili se održava od kuće zbog vremenskih neprilika.