Službenik Njemačke obavještajne agencije (BfV) uhićen je zbog islamističkih poruka na internetu i otkrivanja povjerljiivog materijala, prenosi BBC.

Njemački Die Welt objavio je da je osumnjičenik planirao i bombaški napad na ured agencije u Koelnu, ali glasnogovornik BfV-a nije potvrdio tu informaciju.

"Nema dokaza da je predstavljao konkretnu opasnost", rekao je glasnogovornik i dodao da se osumnjičeni prije toga "ponašao neupadljivo." Optužen je za "slanje islamističkih poruka na internetu pod lažnim imenom i otkrivanje internog agencijskog materijala na internet chatroomima".

Prema Die Weltu, uhvatio ga je doušnik za istu agenciju koji je s njim razgovarao online o mogućem terorističkom napadu.

Der Spiegel prenosi da je osumnjičenik nedavno počeo raditi za agenciju sa zadatkom nadzora islamizma u Njemačkoj, te da se preobratio na islam 2014.

Prema podacima BfV-a, u Njemačkoj se nalazi 40 tisuća islamista, od toga 9200 salafista - ultrakonzervativne struje islamista poznatih i kao vehabije.