Njemačka policija priprema se za teroriste, nasilne huligane, kriminalce i deportirane migrante koji će pokušati ući u zemlju tijekom nadolazećeg Europskog prvenstva u nogometu.

Za vrijeme EP-a koji će se održati od 14. lipnja do 14. srpnja u 10 njemačkih gradova, očekuje se oko 2.7 milijuna navijača na stadionima i do 12 milijuna u gradovima domaćinima.

Plan njemačke policije u pet točaka

Njemačka policija priprema plan u pet točaka kako bi bila spremna za suočavanje sa svim sigurnosnim prijetnjama, navode njemački mediji.

Navodi se kako policija cilja na nekoliko skupina počinitelja - teroriste, nasilne huligane, putujuće kriminalce, lopove i teške kriminalce, piše Bild.

Navodno će oko 22.000 saveznih policajaca biti raspoređeno na granicama, stadionima, javnim mjestima za promatranje, zračnim lukama, željezničkim kolodvorima i osjetljivim područjima kritične infrastrukture svaki dan.

Bild: Policija je posebno zabrinuta zbog opasnosti od huligana tijekom prvenstva

Bild izvješćuje da je policija posebno zabrinuta zbog opasnosti od huligana tijekom Europskog prvenstva. U ožujku je britanski Mail Sport izvijestio da je tisućama nogometnih navijača zabranjeno pratiti Englesku u Njemačkoj zbog ograničenja britanske vlade.

Više od 1.600 navijača kojima je izrečena zabrana, bit će prisiljeno predati svoje putovnice policiji od 4. lipnja do finala Europskog prvenstva 14. srpnja kako bi se osiguralo da ne pokušavaju prisustvovati utakmicama.

Svatko tko ne preda svoju putovnicu ili pokuša otputovati u Njemačku suočit će se s velikom novčanom kaznom ili zatvorskom kaznom, s maksimalnom kaznom od šest mjeseci.