U Hercegovini je danas oblačno. U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalno slaba može padati prije podne na sjeveru, istoku i sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12, na jugu zemlje od 14 a.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini se očekuje jače naoblačenje sa sjevera koje će se sredinom dana brzo proširiti na cijelu zemlju i u nizinama uvjetovati kišu. Snijeg se prognozira iznad 800 metara nadmorske visine. Prijepodne vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera.

S dolaskom padavina vjetar mijenja smjer na sjever. Temperatura zraka veća prijepodne. Najniža jutarnja temperatura većinom između 2 i 8, a najviša između 6 i 12 stupnjeva. U drugoj polovini dana temperatura zraka u opadanju.

U Bosni u utorak oblačno vrijeme, uglavnom s veoma slabim snijegom. Na krajnjem sjeveru i sjeveroistoku moguća je slaba kiša ili susnježica. Bez padavina na području Krajine.

U Hercegovini pretežno sunčano. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar u većem dijelu Bosne umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne jak vjetar sjevernog smjera. Krajem dana vjetar će oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu zemlje između 0 i 4 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka između -3 i 2, na jugu zemlje od 3 do stupnja.

U srijedu prijepodne postepeno razvedravanje u središnjim, istočnim i sjevernim područjima Bosne i sjeveru Hercegovine. U Krajini i većem dijelu Hercegovine pretežno sunčano. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1 stupanj. Najviša dnevna temperatura zraka između 0 i 4, na jugu zemlje do 7 stupnjeva.

U Bosni i Hercegovini u četvrtak pretežno sunčano. Po kotlinama i uz riječne tokove izgledna je magla prijepodne. Vjetar slab promjenjivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu zemlje do 2 stupnja. Najviša dnevna temperatura zraka između 0 i 5, na jugu zemlje do 8 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.