Živo je ovih dana u Tvornici keksa i vafla ”Lasta” Čapljina, gdje je ponovno krenula proizvodnja slastica. Kako doznaje Čapljinski portal, radnici su prije nekoliko dana ”sjeli za strojeve”, a proizvodnja je krenula punim obujmom.

Detaljne informacije o količini proizvodnje i planovima za budućnost nismo mogli dobiti, kao ni detalje o tome kakav je trenutno status ”Laste”, ali ono što smo uspjeli doznati jeste da su svim bivšim radnicima ponuđena radna mjesta i da je dio radnika prihvatio posao.

Razgovarali smo i sa nekim kandidatima koji su se prijavili na natječaj za radno mjestu u Lasti, a koji su nam potvrdili kako im je rečeno da do kraja mjeseca očekuju poziv jer će biti potrebno još radnika.
 
Podsjetimo, Tvornica keksa i vafla ”Lasta” d.d. Čapljina – u stečaju, raspisala je početkom listopada natječaj kojim se tražilo više radnika na nekoliko pozicija u ovoj tvrtki. Kako je navedeno u natječaju, radni odnos zasniva se na neodređeno, a natječaj je bio otvoren do 11. listopada.

Ranija pisanja Čapljinskog portala tako su se obistinila, a nakon radova na uređenju okoliša kao i na čišćenju zgrade Uprave te proizvodnih pogona nekadašnji gigant u proizvodnji slatkiša ponovno je krenuo sa proizvodnjom i sigurno će svojim slasticama uveseljavati svje kupce.

Priča oko čapljinske Laste dobila je tako sretan kraj, nakon dugogodišnje agonije i prebacivanja loptice sa jedne na drugu stranu, a mi se iskreno nadamo kako će Lasta u potpunosti stati na noge te kako će sa novom Upravom i novim direktorom izrasti u giganta koji će doprinositi gospodarskom razvoju Čapljine i cijele BiH.