Međusobno ukidanje viza za nositelje običnih putovnica između Bosne i Hercegovine i Kine stupit će na snagu 29. svibnja 2018. godine.

Ministar vanjskih poslova (MVP) BiH Igor Crnadak sastao se u petak sa veleposlanicom Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Chen Bo, kada je veleposlanica predala treću notu Sporazuma Vijeća ministara BiH i Vlade Narodne Republike Kine.

Sporazum o međusobnom ukidanju viza za nositelje običnih putovnica potpisan je 27. studenog 2017. godine u Budimpešti, a time je propisano da državljani obiju strana mogu bez vize ulaziti i boraviti na teritoriju druge države do 90 dana, u bilo kojem periodu od 180 dana, stoji u priopćenju Ministarstva. 

Kineska strana je u prosincu 2017. godine obavijestila Veleposlanstvo Bosne i Hercegovine u Pekingu da je proces ratifikacije na njihovoj strani završen. Isti je u Bosni i Hercegovini ratificiran i objavljen u Službenom glasniku BiH 27. travnja 2018. Godine, a tri dana poslije je MVP obavijestilo kinesko veleposlanstvo.

Sporazumom je regulirano da će stupiti na snagu 30 dana nakon prijema posljednjeg pismenog obavještenja da su ispunjene unutarnje zakonske procedure za stupanje Sporazuma na snagu, što će biti 29. svibnja 2018. godine, stoji u priopćenju MVP BiH.