Četvero ljudi je poginulo, a desetak je ozlijeđeno u teškoj prometnoj nesreći u Hrvatskoj koja se jutros oko 3 sata dogodila na autocesti A3 Bregana-Lipovac kod Okučana.

Autocesta je zatvorena za promet. Kako neslužbeno javljaju hrvatski mediji, u nesreći su stradali migranti. Još se utvrđuje kako su se u njemu našli migranti.

Za portal HRT-a zapovjednik JVP Novske Zlatko Pješ rekao je kako je došlo do prevrtanja šlepera srbijanskih registarskih oznaka koji je prevozio role papira teške preko tonu svaka.

U tovarnom prostoru nalazili su se osobe koje tamo nisu smjele biti i kod prevrtanja dio ih je ispao iz šlepera, a dio su u tovarnom prostoru prignječile teške role papira, rekao je Pješ.

Na terenu je bilo 12 vozila hitne pomoći.

"Dovezeno je 11 ozlijeđenih osoba, šest ih ima teške tjelesne ozljede, jedan je životno ugrožen, nalazi se u jedinici intenzivnog liječenja, liječnici su stabilizirali njegovo stanje, a jedan je odvezen na hitan operativan zahvat koji traje. Po mojim informacijama, kako su se predstavili državljani su Sirije", rekao je za HRT Josip Kolodziej, direktor OB Nova Gradiška