U Japanu je prošle godine zabilježeno veliko povećanje zlostavljanja djece  i broj slučajeva premašuje 100.000, pokazali su rezultati ankete koju je sprovelo Ministarstvo zdravstva, rada i zaštite, prenosi Anadolu Agency (AA).

Anketa je pokazala najveći postotak zlostavljanja nad djecom u posljednjih 25 godina. Diljem zemlje prošle godine je zabilježeno 103.260 slučajeva zlostavljanja nad djecom što je 16 posto više u odnosu na prethodnu godinu.

Stručnjaci navode kako su djeca najčešće izložena psihičkom zlostavljanju. Uglavnom je riječ o psihičkom zlostavljanju u obiteljima uzrokovanom prihodima u obitelji i zbog roditelja koji su marginalizirani u društvu.

Tako je broj psihički zlostavljane djece prošle godine iznosio 48.693, a godinu ranije 38.775. Broj fizički zlostavljane djece prošle godine je dosegao brojku od 28.611. Zabilježeno je i 1.518 slučajeva seksualno zlostavljane djece.

Anketa je pokazala kako se broj slučajeva zlostavljanja nad djecom povećava od 1990. godine. Povećan je i broj onih koji se odlučuju na hitne pozive. Tako da je prošle godine 29.000 osoba uputilo hitni poziv.

Vlada je zbog ovih zabrinjavajućih podataka u maju usvojila izmjene zakona kojim se predviđa da do 2019. godine broj socijalnih službenika povećaju za još 550. Na ovaj način pokušavaju smanjiti broj zlostavljane djece u Japanu.