Skupina izraelskih znanstvenika s Danom Aridorom na čelu radi na razvijanju prvog potpunog lijeka za rak i uvjereni su kako su na dobrom putu. 

"Mislimo da ćemo u roku od godine dana ponuditi potpuni lijek za rak. Odlična je vijest i da će imati minimalne ili čak nikakve nuspojave", objavio je Aridor.

Prema njegovom objašnjenju, riječ je o antibiotiku koji istovremeno koristi kombinaciju peptida za svaku stanicu raka, kao i jak otrov koji će biti specificiran za svaku vrstu raka. U uspjeh ne sumnjaju čak ni unatoč podatku da postoji više od sto vrsta raka, a svoj su lijek nazvali MuTaTo (multi target toxin).

"Naš lijek protiv raka bit će učinkovit od prvog dana, a bit će dostupan po znatno nižoj cijeni od većine drugih tretmana na tržištu", rekao je Aridor za The Jerusalem Post.

Trenutačno su u pripremi laboratorijski pokusi na miševima, a prema najavama znanstvenika MuTaTo bi trebao postati personaliziran tretman protiv raka. Drugim riječima, biopsijom će se od svakog pacijenta uzeti dio tkiva i prema tome će mu biti određena terapija, prenosi Index.hr.