U Iranu je do sada zabilježeno 7161 zaraženih koronavirusom i 237 smrtnih slučajeva, izjavio je danas na državnoj televiziji Kianush Jahanpur, glasnogovornik Ministarstva zdravstva.

Podaci su uključivali i 595 novih infekcija te 43 nova smrtna slučaja u protekla 24 sata. Iran ima jednu od najviših stopa smrtnosti od te bolesti izvan Kine koja trenutno iznosi 3,31%, piše Reuters.

U Kini je smrtnost od koronavirusa za sada 3,86%, a u Italiji je porasla na čak 4,96%. U Wuhanu je stopa smrtnosti iznosila 5,8%, dok je u ostalim dijelovima Kine bila značajno niža; negdje čak i 0,7%.

Opasnije od gripe

Podsjetimo, Tedros Ghebreyesus, voditelj Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), rekao je početkom ožujka kako trenutna stopa smrtnosti potvrđenih slučajeva koronavirusa iznosi oko 3,4%, što je daleko više od smrtnosti sezonske gripe, koja je ispod 1%.

"Ukratko, COVID-19 se širi manje učinkovito od gripe, a izgleda da oni koji nemaju simptome nisu zarazni. Koronavirus uzrokuje teža oboljenja od gripe, za sada nema cjepiva ili lijekova, ali se epidemija može kontrolirati", rekao je Ghebreyesus na konferenciji za novinare u Ženevi.