Hrvatski reprezentativac Ivan Strinić trebao bi na kraju sezone postati novi igrač AC Milana, tvrdi talijanska La Gazzetta dello Sport.

Kako pišu talijanski mediji, do realizacije transfera zapreka su samo formalnosti, pa bi 31-godišnji Strinić nakon Dnjipra, Napolija i Sampdorije trebao kao slobodan igrač, jer Sampdoria mu nije ponudila produženje ugovora, zaigrati za klub koji u vitrinama ima 18 naslova prvaka Italije i sedam europskih titula. Odlaskom Ante Čačića u domovini često osporavani Strinić opet je dobio šansu i u redovima ''Vatrenih'', gdje mu je povjerenje dao Zlatko Dalić, a bivši nogometaš Hajduka odužio mu se vrlo dobrim igrama u ključnim utakmicama za plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Odigrao je 180 minuta u dvobojima dodatnih kvalifikacija protiv Grčke, a bio je i assitent u pobjedi 4:1 u Zagrebu, javlja HRT. Zanimljivo, Strinič je bio standardan i kod Čačića na Euru 2016. godine, no onda je pao u nemilost, da bi se stvari opet okrenule dolaskom Dalića na klupu Hrvatske.