U posljednja 24 sata zabilježeno je 680 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 16.645. Među njima je 1.159 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 143 pacijenta. Preminule su 22 osobe, objavio je Nacioalni stožer civilne zaštite. Zbog daljnjeg rasta broja zaraženih u Hrvatskoj, premijer Andrej Plenković u Banskim dvorima sastao se s članovima Nacionalnoga stožera.

Broj osoba u samoizolaciji je 29.237. Ukupno se oporavilo 420.300 osoba, od toga 1.854 u posljednja 24 sata. Do danas je ukupno testirano 3.037.474 osoba, od toga 2.789 u posljednja 24 sata, priopćio je Stožer.  

Zbog epidemiološkog stanja u zemlji premijer Andrej Plenković sastao se s članovima Nacionalnog stožera u Banskim dvorima.

-Analizirali smo situaciju s koronakrizom, brojevi zaraženih, hospitaliziranih rastu, rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Ponovio je da cijepljenje znači najbolju zaštitu od virusa. Kazao je da se na sastanku najviše govorilo o pojačanoj kontroli onih mjera koje su sada na snazi, prije svega korištenja maski u zatvorenom prostoru, jer, dodao je, vidimo da se ta obveza shvaća prilično ležerno. Nastavit će se razgovori vezano za činjenicu da je gotovo 25% novozaraženih iz školskog sustava. Razgovaralo se i o pojačanom promoviranju treće, odnosno booster doze.