U Hrvatskoj su do jučer u 16 sati bila potvrđeno 382 slučaja zaraze koronavirusom, 16 je osoba izliječeno, a jedna je osoba umrla.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak rekao je u utorak kako je trenutno oko 2800 osoba bilo u izravnom kontaktu sa zaraženima koronavirusom, što je označio kao bazen iz kojega će se "regrutirati" novi zaraženi. Istaknuo je kako je Hrvatska i dalje u uzlaznoj krivulji epidemije, iako broj zaraženih iz dana u dan varira, a zadnjih dana se kreće oko 60-ak oboljelih dnevno.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević Alemka Markotić rekla je da rast broja oboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj ne ide prenaglo, no za uspjeh u borbi protiv epidemije ključna su iduća tri do četiri tjedna. ''Sljedećih nekoliko tjedana je kritično. Ako se uspijemo održati još tri tjedna bez rapidnog rasta, mislim da smo na dobrom putu da budemo među zemljama koje su izvrsno krenule i uspjele održati normalan porast broja oboljelih", rekla je Markotić.

Jučer su prvi slučajevi zabilježeni u Međimurskoj i neslužbeno u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a dosad su bez potvrđenih slučajeva samo Virovitičko-podravska i Požeško-slavonska županija.