Hrvatski stožer civilne zaštite objavio je nove informacije o broju zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj. Ministar zdravstva Vili Beroš danas je u posjetu Krapinsko-zagorskoj župniji najavio mogućnost decentralizacije relaksiranja mjera za one županije koje su najmanje pogođene koronavirusom.

U Hrvatskoj je 23 novih slučajeva zaraze, ukupno 1814. I dalje pada broj pozitivnih među testiranima. Preminula je jedna ženska osoba u Osijeku koja je imala zdravstvenih problema, na respiratoru je 30 bolesnika. Oporavljenih je ukupno 600.

"U infektivnoj klinici 49 bolesnika se liječi, 13 je na respiratoru, jedan je na respirotaru ali nema koronavirus", kazala je Alemka Markotić.

"Oprema, zadnji kontigent je došao u nedjelju, dijelila se u ponedjeljak po lokacijama, Rijeka, Split, Osijek, onda se dijelilo po domovima, nova oprema stiže u nedjelju", kazao je Trut.

"Prvo, mi smo kada je bila ebola, snimili film o korištenju zaštitne opreme. Ponovo smo je stavili u drugom mjesecu ove godine na stranice HZJZ-a. Dali smo i preporuke našim županijskim organizacijama da se educira, ali ako je netko nesiguran savjetovali smo da pitaju ljude u Zavodu. U Zagrebu su proveli edukaciju, za druge ne znam, ali možemo i to provjeriti", kazao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

"Ono što je relevantno je da na stranicama WHO-a imate koje institucije razvijaju cjepivo. Dosad je u Americi bila informacija da su oni na prvoj fazi kliničkih ispitivanja", kazala je Alemka Markotić.

Čuo sam se s Ćorušićem koji je rekao da se liste čekanja ne produljuju za onkološke bolesnike. Problem je taj što u Zagreb dolaze bolesnici iz čitave regije. Ne mogu tolerirati da se ne drži određena udaljenost i razgovarat ću o tome da se drže udaljenosti", kazao je Beroš

Dnevnik.ba