U posljednja 24 sata zabilježena su 2234 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 13753. Među njima su 1 469 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 158 pacijenata. Preminulo je 29 osoba.

Ako se građani budu pridržavali mjera koje je Stožer propisao, neće se tijekom Uskrsa - rekao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak jutros za Hrvatski radio - dogoditi ništa dramatično.

Komentirao je činjenicu da brojke rastu, idu prema 3000 novozaraženih u danu, pri čemu od nekih znanstvenika možemo čuti da se uz takve brojke može očekivati novo zatvaranje. Kaže da epidemiološka situacija jest pogoršana, ali da dolazi i toplije vrijeme.

-Svaki dan razmišljamo što ćemo i kako ćemo. S jedne strane imamo treći val koji je zahvatio nama susjedne zemlje i EU. Imamo nove varijante virusa, ali s druge strane dolazi nam toplije vrijeme, ljudi će biti više na otvorenom, otvorit će se prozori, balkonska vrata, to onda smanjuje širenje virusa aerosolom, rekao je.

U prilog smanjenju širenja zaraze, kaže, idu i uskrsni praznici, za vrijeme kojih neće biti škole.