U školama Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), prema posljednjem izvješću, pozitivno je ukupno 253 osoba, od čega 187 učenika osnovnih i srednjih škola, te 66 profesora, nastavnika, odgajatelja, učitelja i nenastavnog osoblja.

Zbog propisane mjere samoizolacije 566 učenika pohađa nastavu na daljinu, a pedagoško-psihološka potpora pružena je za 106 učenika, pokazalo je tjedno izvješće Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a.

Nastavu u online modelu u Hercegovačko-neretvanskoj županiji izvodi Srednja ekonomska i ugostiteljsko-turistička škola Mostar, potvrdio je Feni Pero Pavlović, glasnogovornik Stožera.

- Pored toga, tri škole rade po žutom modelu, što znači da jedan nastavni sat traje trideset minuta. Takva nastava je organizirana jer je jedna skupina nastavnika odsutna – dodao je.

Naglasio je kako situacija nije pretjerano zabrinjavajuća te da se prema pokazateljima epidemiološkog stanja čak i popravlja.

- Očekujemo da se ovoga tjedna i ove četiri škole vrate u normalno funkcioniranje – istaknuo je Pavlović.

S obzirom na ukupan broj prosvjetnih djelatnika i učenika u županiji, naglašava, "možemo kazati da se sada nastavni proces odvija na prilično zadovoljavajućoj razini".