U većem dijelu Bosne jutros je pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini uglavnom malo do umjereno oblačno i sunčano. Ponegdje u nižim područjima centralne, istočne i sjeveroistočne Bosne pada slaba kiša, a u višim snijeg.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica -7 stupnjeva, Ivan-sedlo 0, Sokolac 1, Sarajevo 3, Bugojno 4, Livno, Sanski Most, Srebrenica, Tuzla 5, Bihać, Bijeljina, Drvar, Gradačac, Jajce, Prijedor, Zenica, Zvornik 6, Banja Luka, Brčko, Doboj 7, Grude 8, Široki Brijeg, Stolac 9, Trebinje 10, Neum 11 i Mostar 12 stupnjeva.  

U Bosni će danas prvladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. Prijepodne slaba kiša je moguća ponegdje u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne, a u višim područjima i na planinama slab snijeg. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena bura. Dnevne temperature od 8 do 14, u Hercegovini od 14 do 19 stupnjeva.

Biometeorološke prilike danas će se popraviti s odmicanjem dana.

Uz stabilnije vrijeme i sunčane intervale, većina populacije će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba će se postepeno umanjiti.

Na jugu će opća slika biti ljepša od jutarnjih sati, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.