U prošlosti su pronađeni brojni novčići koji oslikavaju ono što mnogi vjeruju da su leteći strojevi.

Tako je ovih dana u Egiptu otkriven drevni novčić koji, prema izvještajima nekih medija, oslikava ono za što mnogi vjeruju da je izvanzemaljac.

Tijekom rušenja kuće u Egiptu radnici su pronašli novčić duboko ispod temelja. Kovanica prikazuje glavu izvanzemaljskog bića, s velikim praznim očima, ćelavom glavom i tankim obrazima.

U prošlosti su ljudi otkrivali drevne novčiće koji su sve samo ne obični. Neki od njih prikazuju čudne leteće objekte, dok drugi, kako se čini, pružaju uvjerljiv dokaz da su nas posjetili izvanzemaljski oblici života, baš kao što drevna astronautska teorija pretpostavlja, desetinama tisuća godina ranije.

Skeptici su u prošlosti izlagali svoje teorije kojima pobijaju teorije onih koji vjeruju u postojanje NLO-a, tvrdeći kako objekt prikazan na kovanicama iz XVII. stoljeća može biti gljiva ili cvijet, pa čak i štit.

Međutim, pronađena se kovanica ne može se nazvati lažnom. Novčić je izazvao zanimanje skeptika i poklonika koji raspravljaju o njegovom podrijetlu i autentičnosti.

Novčić s tajanstvenim stvorenjem na naličju ima urezan natpis "Opportunus Adest," latinski za "Ovdje je u pravo vrijeme".