Nekoliko lokalnih medija već danima vode harangu o zastavi hrvatskog naroda koja je bila istaknuta u dvorištu crkve u Varešu pored spomenika koji se nalazi na ovoj lokaciji.

Do kulminacije je došlo sinoć, odnosno, tijekom noći, kada su nepoznati počinitelji upali na prostor crkvenog zemljišta, srušili jarbol i odnijeli zastavu hrvatskog naroda. Ovaj napad na Hrvate Vareša i crkvenu imovinu još jedan je primjer kako pojedinci žele graditi suživot na ovim prostorima.

Sve ovo se događa pred obilježavanje patrona Župe, te mjesec dana pred obilježavanje stradavanja Hrvata Vareša, a očekuje se da policijske strukture otkriju tko je počinitelj ovoga napada.

Nažalost, među onima kojima nije jasno kako Hrvati u BiH mogu imati zastavu svoga naroda je i športaš Farih Muhić koji je svojim pisanjem na društvenim mrežama dolio ulje na vatru.

- Ja kao sportista i predstavnik naše države Bosne i Hercegovine i grada Vareša volio bi da znam koga prestavljam, Bosnu i Hercegovinu ili “anam one tam”? Pošto bi skorije vrijeme trebao ići za Rusiju – Moscov na takmičenje pod zastavom Bosne i Hercegovine pa ne znam šta ću sad ponijeti. Kao što sam odlučio da se izjasnim javno povodom zakivanja zastave, isto tako sam kontaktirao i naše nadlažne. Pa sam ih zatekao pitanjem da li oni znaju išta o ovome. Odgovor je bio: A dže to visi? Nisu ni oni upućeni u ovo. Zamolio sam lijepo da kontaktiraju Radio Bobovac da nam objasne povod ovoga. Ili ako zna neko od ovih što će vidjeti da objasni. Herceg Bosna – Šta je to? Od kud ovo u Varešu?”, objavio je Farik na svom profilu. (tekst objavljen bez lekture)

Očito nedovoljno educiranom Fariku preporučamo da pogleda kako je Damir Beljo ulazio u ring. Kad već mladi Farik nije dovoljno učio u školi, neka uči od Belje. I vidi kako se voli svoj narod i zemlja u kojoj živi.