Zbog smrti desetogodišnjeg dječaka iz Bijeljine suspendirane su dvije liječnice u tome gradu, a njegova obitelj i javnost u Bosni i Hercegovini traže odgovore zašto se to dogodilo, sumnjajući da se radilo o nemaru. Potkraj kolovoza u Univerzitetskome kliničkom centru u Banjoj Luci preminuo je dječak Aleksandar Kovač nedugo nakon što je tamo hitno prevezen iz bolnice u Bijeljini gdje se liječio nekoliko dana.

Njegovi roditelji su deset dana nakon sahrane odlučili javno progovoriti i ukazati na sumnje u propuste. Po riječima majke Danijele, dječaka su najprije pogrešno liječili od sunčanice, dok je obitelj sumnjala kako je dječak preminuo od posljedica meningitisa.

Pokrenut stegovni postupak

"Došao je u bolnicu na nogama, a posljednjeg dana nikoga nije prepoznao. Postao je i agresivan, stiskao zubima i udarao se po nogama od bolova", kazala je u bolnoj ispovijesti majka Danijela. Ona je s dječakom u vozilu Hitne pomoći prebačena u Banju Luku, no tamo za njega nije bilo spasa.

Ravnatelj bolnice u Bijeljini, dr. Zlatko Maksimović, potvrdio je kako su dvije liječnice suspendirane te je pokrenut stegovni postupak zbog proceduralnih pogrešaka u liječenju desetogodišnjeg dječaka. Smrt dječaka iz Bijeljine danima je jedna od glavnih tema medija u Bosni i Hercegovini, a javnost, kao i obitelj, traži odgovore o propustima koji su doveli do fatalnoga ishoda.