U Bosni i Hercegovini danas je bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 17 stupnjeva, Ivan Sedlo 26, Sokolac 28, Livno i Srebrenica 29, Sarajevo 30, Bihać, Bugojno, Sanski Most i Bileća 31, Doboj, Gradačac, Prijedor, Trebinje, Tuzla i Bijeljina 32, Banja Luka 33, Grude 34, Mostar 35 stupnjeva.

U BiH sutra, u jutarnjim satima, bit će pretežno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne, postupno naoblačenje sa zapada, gdje se očekuje i slaba kiša. Tijekom poslijepodneva i u večernjim satima, naoblačenje, koje će u centralnim, zapadnim i istočnim područjima uvjetovati kišu, pljuskove i grmljavinu. U Hercegovini pljuskovi samo ponegdje.

Vjetar slab do umjeren južnog smjera. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu od 20 do 24, a najviša dnevna od 29 do 35 stupnjeva

U Sarajevu u jutarnjim satima i prije podne pretežno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne, postupno povećanje oblačnosti sa kišom i pljuskovima. Jutarnja temperatura oko 16, a najviša dnevna oko 30 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.