U Bosni Hercegovini jutros je oblačno vrijeme s kišom u Hercegovini i jugozapadnim djelovima, u ostalim područjima bez padalina.

Temperature zraka u 7.00 sati: Bjelašnica -5 stepeni, Banja Luka, Bijeljina, Gradačac, Prijedor i Zvornik 0, Brčko i Sanski Most 1, Doboj, Ivan-sedlo i Zenica 2, Sokolac 3, Livno 4, Bugojno, Sarajevo, Srebrenica i Trebinje 5, Drvar, Mostar, Široki Brijeg i Tuzla 6, Jajce 7, Bihać, Stolac 9 i  Neum 10 stupnjeva.

Atmosferski tlak u Sarajevu iznosio je 935 milibara, za 7 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

U Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne danas će biti oblačno s padalinama tijekom cijeloga dana. Prijepodne na planinama u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne će padati slab snijeg ili susnježica, a u većem dijelu Hercegovine kiša.

U drugoj polovici dana uglavnom kiša. U većem dijelu Bosne umjereno do pretežito oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima lokalno slaba kiša može padati u Krajini i središnjim područjima Bosne. Prijepodne jugo će postupno jačati. U drugoj polovici dana umjereni jugo, povremeno s jakim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka između 5 i 11, na jugu do 14 stupnjeva. 

U Sarajevu umjereno do pretežito oblačno. Slaba kiša u noći na subotu. Najviša dnevna temperatura oko 8 stupnjeva Celzijevih, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.