U većem dijelu Bosne i Hercegovine danas će biti pretežno oblačno vrijeme, a umjerena naoblaka bit će na jugu zemlje. Širom zemlje povremeno se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina, većinom u drugom dijelu dana.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka od 14 do 19, na jugu zemlje do 25 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka od 25 do 29, na jugu zemlje do 34 stupnja.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima su mogući pljuskovi sa grmljavinom. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 17, a najviša dnevna temperatura zraka oko 27 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U srijedu, 10.08.2022., prolaznih lokalnih pljuskova može biti prije podne. U poslijepodnevnim satima smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C, na jugu zemlje do 33°C.

U četvrtak, 11.08.2022., u Bosni i Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31°C, na jugu zemlje do 33°C.

Inače, prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, narednih deset dana u Bosni i Hercegovini prognozira se promjenjivo vrijeme s čestim padalinama i temperaturama nižim od prosječnih za ovo doba godine.

Do 18. kolovoza, očekivane vrijednosti jutarnjih temperatura zraka su od 10 do 15 u Bosni, na jugu zemlje do 18 stupnjeva, a najviše dnevne uglavnom između 27 i 32, na jugu zemlje do 36.

Od 18. do 23. kolovoza očekuje se stabilnije vrijeme bez kiše uz blagi porast temperatura zraka.