Jack Dorsey, Evan Williams, Biz Stone i Noah Glass na današnji dan prije deset godina u Syndeyju su osnovali Twitter koji je s javnim radom krenuo u srpnju iste godine.

Danas je Twitter multinacionalna kompanija sa uredima u više od 25 zemalja svijeta, glavni ured je u američkom San Franciscu.

Zamišljen kao brza i interaktivna društvena mreža koja će "cvrkutom" prenositi objave korisnika, ali i najvažnije vijesti, Twitter se vrlo brzo isprofilirao kao jedan od najvećih, mnogi će reći i jedini pravi konkurent Facebooku, piše Zimo.co.

Mnogi su ga nazivali "SMS-om interneta", upravo u kratkim objavama je zaživjela njegova popularnost, iako Twitter, na žalost njegovih osnivača i dioničara danas pliva u problemima, bez obzira na ogromnu bazu korisnika.

Inicijalna namjera da ugroze Facebook nije se ostvarila, možda najviše zahvaljujući lutanju kreatora poslovne vizije kompanije, ali neovisno o tome Twitter je apsolutno nezaobilazna stavka kada se govori o internetu kakav danas poznajemo.

I nema sumnje da će, svim problemima usprkos, Twitter opstati, jer takav profil društvene mreže je jednostavno - potreban.