Nakon rukometaša i hrvatski košarkaši su rastužili svoje navijače i oprostili se s Olimpijskih igara u Riju.

Od Hrvatske je u četvrtfinalu olimpijskog turnira bolja bila Srbija pobijedivši ih s 86:83.

U veoma uzbudljivoj utakmici i sjajnoj igri u obrani obje momčadi, Srbija je kontrolirala prvu četvrtinu sve do posljednjih sekundi. No,tada na scenu stupa Bojan Bogdanović koji sa osam metara pogađa tricu sa zvukom sirene za minimalnu prednost Srbije 20:19.

Srbi su držali Hrvate u zaostatku sve do nešto više od četiri minute prije kraja poluvremena, ali tada izabranici Ace Petrovića ubacuju u brzinu više i prelaze u vodstvo. Na odmor se se odlazi sa plus 6 Hrvatske (38:32).

No, Srbija se vraća u nastavku i zakucavanjem Raduljice preko Šarića prelazi u vodstvo 41:40. Hrvati su se mučili u napadu te su Srbi došli do svoje najveće prednosti od 12 razlike (58:46). Fantastičan je bio u ¾ četvrtini Bogdanović, ali nažalost onaj srpski, Bogdan, koji jednostavno nije mogao promašiti. Uoči posljenje četvrine Srbija je imala veliku prednost od 14 razlike (66:52). Srbija je u trećoj dionici zabila više koševa nego u cijelom prvom poluvremenu i to pokazuje kako su Hrvati igrali obranu u nastavku.

No, hrabrom igrom Hrvati se vraćaju u utakmicu i na polovici posljednje dionice dolaze na samo četiri koša zaostatka (72:68). Konačno je netko pomogao Bojanu Bogdanoviću, a to su bili Hezonja i Planinić i odmah se prednost Srbije istopila. Hrvati su čak došli na samo koš zaostatka, ali Srbija se na 27 sekundi prije kraja vraća na 4 poena prednosti. U nastavku Hezonja preko slobodnih bacanja smanjuje na 2 razlike (77:79). Na drugoj starani Marković pogađa samo jedno bacanje, a Srbi ponovno prave prekršaj na Hezonji koji je oba puta precizan. Samo koš razlike za Srbiju.

Oba puta je na drugoj strani bio precizan Teodosić te Srbi odlaze na plus četiri. Na drugoj strani Babić pogađa samo jedno bacanje, kao i Jokić kod Srba.

U nastavku i Hezonja i Jokić pogađaju oba bacanja te ponovno ostaje plus četiri.

Na kraju Bojan Bogdanović nakon pogođenog prvog, namjerno promašuje drugo ali ipak Srbi hvataju loptu i na kraju pobjeđuju 86:83.

Pobijedila je timska igra Srbije, a najbolji među jednakima bio je Bogdan Bogdanović s 18 poena, dok su Marković, Raduljica i Jokić ubacili po 12 koševa.

Kod Hrvatske je Bojan Bogdanović zabio 28 koševa, ali nije mogao sam i u budućnosti neki igrači to konačno moraju shvatiti.

Srbija će u polufinalu igrati protiv Australije.