Tužiteljstvo BiH izjavilo je žalbu na odluku o neodređivanju pritvora osumnjičenom Osmanu Mehmedagiću u kojoj se traži da sud preinači odluku i odredi mjeru pritvora kao jedinu adekvatnu za neometan nastavak postupka.

''Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine, u zakonskom roku, izjavilo je žalbu na odluku Suda BiH da ne odredi mjeru pritvora za osumnjičenog Mehmedagić Osmana. Žalba je izjavljena zbog pogrešnog i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja u odnosu na prijedlog Tužiteljstva BiH'', navelo je Tužiteljstvo BiH te dodalo kako jedino mjera pritvora može osigurati neometano vođenje postupka i okončanje istrage.

Tužiteljstvo je priopćilo i kako je u više medijskih objava, u proteklih nekoliko dana, objavljena dezinformacija da su neke policijske agencije odbile realizirati naredbe i zahtjeve Tužiteljstva BiH u predmetu Mehmedagić i drugi.

''U cilju točnog i objektivnog informiranja, medije i javnost obavještavamo da niti jedna policijska agencija nije odbila postupiti po zahtjevu Tužiteljstva BiH, niti uopće postoje zakonom propisane mogućnosti za takvo odbijanje.

U dosadašnjem tijeku istrage, Tužiteljstvo BiH vrlo uspješno surađuje sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu - SIPA, Poreznom upravom F BiH i MUP-om Kantona Sarajevo, a navedene institucije i agencije su uspješno i kvalitetno realizirale sve zahtjeve Tužiteljstva BiH. Ostale policijske agencije u ovom predmetu nismo angažirali'', navedeno je u priopćenju državnog Tužiteljstva.